"NESİ MEŞHUR?" PROJEMİZ

Balıkesir Yöremiz Türkiye'nin en nadide yörelerinden biridir. Mevcut 20 ilçesi ile içinde birbirinden farklı değerlerin olduğu kültürel bir zenginlik şehridir. Yaşadığımız yörenin bir çok bilinen değerleri olsa da daha az bilinen ya da bilinmesi gereken değerlerinin gün yüzüne çıkarılması, bu konuda farkındalık yaratma düşüncesi, aynı zamanda bilinen değerlerin de bilinmeyen yönlerinin ortaya çıkarılması ve sahiplenmesi fikri projemizin çıkış noktasını oluşturmuştur. Projemizin hedefinde okulumuz öncülüğünde, Balıkesir'in merkez ve taşra da bulunan çeşitli ilçelerindeki kurumlar ve kişilerle işbirliği yaparak yöremizin daha iyi anlaşılması yer almaktadır.

Projemiz 2 yıllık zamanı kapsayacak şekilde planlanmıştır. Bu yıl ilk yıl olması ve zaman olarak biraz daha ileri bir tarihte başlanmasından dolayı 8 ilçe belirlenmiştir.

Kasım ayının ilk haftası başlamak üzere Haziran ayına kadar sürecek projede;

Her ay belirlenen öğrenci –öğretmen ve idareci ekibiyle ilk önce bir ilçe belirlenecek ve bu ilçe ile ilgili alan yazın taraması yapılacaktır. Alan yazın taramasından sonra ilk olarak o ilçe belediyesi ile iletişime geçilerek randevu alınacak, hem bilgi hem de iş birliği ile ilgili fikir alış verişinde bulunacaktır. Belediyelerin de yardımıyla tespit edilen değerlere nasıl ulaşılabileceği belirlenecektir. Daha sonra belirlenen yerlere öğrenciler ile ziyaretlerde bulunarak ürünlerden birer örnek toplanacaktır. Ayrıca bu süreç fotoğraflanarak yıl sonu için Tanıtım Günleri etkinliği yapılarak ürünler öğrencilerimize, velilerimize ve halktan isteyen katılımcılara sunulacaktır.

10.01.2022 178

10-01-2022