20.01.2021 413

Okulumuz  2012-2013 Eğitim Öğretim yılında eski Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulunun yerine Karesibey İmam Hatip Ortaokulu adıyla kurulmuştur.O günlerde tek katlı ve 8 derslikli olan okulumuz ,4 şube 88 Öğrenciyle eğitim öğretime devam etmiştir.Okulumuz 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında ise 8 şube ve 180 öğrenciye ulaşmış ve gelecek yıllarda  sınıf ihtiyacı ortaya çıkabileceğinden ,okulumuzun eski binası yıkılarak 2014 yılı Mart Ayında mevcut binamızın yapımına başlanmış,bu esnada  Gazi Osman Paşa İlkokulunun 2 katından ve Gazi İmam Hatip Orta Okulunun boş sınıflarından yararlanılmıştır.2014-2015 Eğitim Öğretim Yılına Gazi Osman Paşa İlkokulunun 2. Katında 12 Derslik ve 240 Öğrenciyle eğitime devam eden Okulumuzun yapımı 26 Aralık 2014 Tarihinde tamamlanarak bu günkü binamıza taşınmıştır.Bina yapımını üstlenen BALPAŞ  A.Ş.( Balıkesir Pamukçu Termal Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi) ile yapılan protokol gereği Okulumuzun adı Balpaş İmam Hatip Orta Okulu  olarak değiştirilmiş,Van Gürpınar da  PKK terörünün yol kontrol noktasına açtığı ateşle 7 Ağustosta yaralanan ve hastanede şehit olan Şehit Polis Ömer Faruk Bol'un ismi  okulumuza verilmiştir. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında 10 şube de 187  öğrenci ve 21 Öğretmenle Eğitim Öğretime devam etmektedir.

Okulumuza taşımalı Eğitim kapsamında Ertuğrul,Kutludüğün,Kuyualan,,Küpeler,Meryemdere,Gökköy,Kabaklı  mahallelerinden   50  öğrenci  gelmektedir.Bütün öğrencilerimize okulumuzda yemek verilmektedir.Balıkesir Merkezden ise Gazi Osman Paşa Mahallesi, Yıldız Mahallesi  ve Sütlüce mahallelerinden öğrenciler okulumuza gelmektedir.